Na een intensieve trainingsperiode maken de Nederlandse Olympische zeilers zich op voor een van de grootste uitdagingen in hun Road to Tokio: de nationale selecties. Het is elke 4 jaar weer een onvermijdelijk gegeven: Er mag straks maar één zeiler per zeilklasse naar de Olympische Spelen. Tijdens de Prinses Sofia Cup (1 t/m 6 april – Palma de Mallorca), zal in de Finn de eerste wedstrijd voor de nationale selecties worden gevaren. 

Voor Pieter-Jan is het, het eerste kwalificatiemoment uit twee. De tweede selectiewedstrijd vindt plaats tijdens het EK in Athene, half mei. Goede trainingskampen in Griekenland, Australië en Palma zorgen er voor dat hij vol vertrouwen van start kan. 

De 37 jarige Fries kijkt met gezonde spanning uit naar de te varen wedstrijden: “Ik vind dit een van de mooiste wedstrijden om naartoe te leven. Zo’n mooie strijd, dat is gewoon genieten. Dit is een evenement waar je wil scoren en daar heb ik enorm veel zin in. Maar de realiteit is wel dat het een echte uitdaging is. Ik ben alweer iets ouder en heb een tijdje minder gezeild. En ik heb dan misschien wel flink veel ervaring, maar de tegenstander is ook sterk. Maar ik heb er vertrouwen in. Kwestie van goede klappen maken en gaan!”


Het evenement volgen kan via:

Trofeo Prices Sofia

Watersportverbond

Facebook pagina Pieter Jan