Op de voorlaatste dag van het WK in de Finn klasse in het Italiaanse Gaetta staat Pieter-Jan Postma derde in het klassement. Pieter-Jan maakt in de medalrace nog kans op zilver. De Team Delta Lloyd zeiler heeft een achterstand van 14 punten op de Deense nummer twee Jonas Hogh-Christensens. De voorsprong van de Brit Giles Scott is zodanig groot dat hij al zeker is van de wereldtitel. De medalrace met de beste tien van het klassement staat gepland op vrijdag 13 mei om 13.00 uur . Spectaculaire dag
PJ: “Een hele mooie spectaculaire dag met 15 tot 20 knopen wind. We hebben drie wedstrijden gezeild. Het ging goed. Een steady dag. De wind was zeer wisselend, dus je moest blijven varen op de winddraaiingen. Voor de wind was het zorgen dat je in de vlaag bleef hangen.”

Vrijdag medalrace
Pieter-Jan: “Ik sta nu drie, dat is goed. Ik kan nog zilver pakken in de medalrace. Maar ook de nummers vier, vijf en zes staan nog heel dichtbij me, dus er kan van alles gebeuren. We gingen hierheen om alles te laten zien, maar het zeilen valt nog niet helemaal op zijn plek. Ik vaar nog niet sterk, ik heb veel foutjes gemaakt. Ik moet beter starten, betere slagen maken en in het algemeen iets beter varen. De focus is nu op morgen, ik heb er veel zin. Gewoon goed varen en dan komt het goed.”

Klassement
1. Giles Scott, GBR, 17 pnt.
2. Jonas Hogh-Christensen, DEN, 38 pnt.
3. Pieter Jan Postma, NED, 52 pnt.
4. Ioannis Mitakis, GRE, 55 pnt.
5. Jake Lilley, AUS, 59 pnt.